Skip to content →

Saskia (12.10.-21.10.2018)

Näyttelytiedote Galleria Saskia 12.-31.10.2018
Vappu Johansson & Metta Savolainen Grafiikkaa ja akvarellimaalauksia
Vappu Johansson ja Metta Savolainen työskentelevät Helsingissä samalla Arabian Taidegraafikoiden työhuoneella. Ajatus yhteisnäyttelystä syntyi koska molempia kiinnostaa taiteen ja tieteen yhtymäkohdat. Yhdistävänä kuvallisena elementtinä teoksissa toistuu ympyrän muoto. Tämä on kolmas yhteinen näyttelymme – vaikka teema on pysynyt samana, jokainen näyttelykokonaisuus on uusi.
Vappu Johanssonin teoksissa ympyrä voi olla solu, kupla tai alkueläin. Kuvissa toistuvat myös sisäkkäiset kehät. Kerroksittain painettuina kehät muodostavat uusia, värähteleviä ympyröitä, joiden olemassaolosta ei voi olla varma. Kuvio tuo mieleen sormenjäljen, laajenemisen tai ääniaaltojen etenemisen. Kuvalliset elementit muodostavat palapelin, aiheet toistuvat ja saavat eri merkityksiä. Vappu Johansson käyttää teoksissaan syväpainografiikan eri menetelmiä.
Metta Savolaisen kuvien sisällöt pohjautuvat fysiikan ilmiöihin. Teokset jakautuvat kahteen maailmaan, makrokosmokseen ja mikrokosmokseen. Makrokosmosta käsittelevissä abstrakteissa maalauksissa Savolainen on tutkinut auringon- ja kuunpimennyksiä. Taivaankappaleiden keskinäiset suhteet rinnastuvat hienostuneisiin akvarellin sävyasteikoihin. Maailmankaikkeudessa vallitsee matemaattinen rauha.
Mikrokosmokseen liittyvät teokset ovat symbolistisia muotokuvia hiukkasfysiikan standardimallin mukaisista alkeishiukkasista kuten kvarkeista, bosoneista ja leptoneista.
Galleria Saskia (tampereensaskiat.com/)

 1,050 total views,  1 views today